SHOP DE HELE MAAND JULI JOUW FOURNITUREN MET 20% KORTING

Elke week komen er in de rubriek ‘Achter de naaimachine’ mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk!

Vandaag vertelt Julia haar verhaal. Ze naait veel kleding voor het hele gezin, maar sinds vorig jaar ook op aanvraag van anderen met Studio Vink. 

julia vinken

In onze eigen kledingkasten liggen bijna alleen nog maar zelfgemaakte kleren.

Naam: Julia Vinken
Beroep: Applicatiebeheerder
Naait sinds: Kindertijd
Naaimachine: Janome 6021 (naaimachine), Toyota differential (lockmachine) en een Lewenstein 700DE (lockmachine)
4x per week achter de naaimachine te vinden
Insta/website: @_studio_vink_ / studiovink.nl

Achter de naaimachine bij Julia
Achter de naaimachine bij Julia

1. Wie ben je?

Ik ben Julia (34 jaar) en moeder van twee zoons van 5 en 3 jaar. Naast mijn parttimebaan en een druk gezinsleven, is mijn grootste passie het maken van kleding. Ik ben ‘verslaafd’ aan het zoeken naar mooie stoffen en word blij als ik er een mooi kledingstuk van heb gemaakt.

2. Hoe ben je begonnen met naaien?

Als klein meisje leerde ik naaien op de naaimachine van mijn moeder. Ik maakte kleertjes voor mijn barbies en poppen en herinner me dat ik ook ooit een rokje voor mezelf gemaakt heb. Jaren later, rond mijn 20e maakte ik tassen van allerlei afgedankte producten, die verkocht ik online. In de periode daarna was ik vooral veel bezig met dingen voor in huis zoals gordijnen (in elke kamer inmiddels hangen door mij gemaakte gordijnen!) en vrij recent heb ik zelf onze hoekbank opnieuw bekleed. Tijdens de zwangerschap van mijn eerste zoon kreeg ik het kleding-maak-virus te pakken daar ben ik nooit meer mee gestopt.

3. Voor wie naai je het liefst?

Voor mezelf, mijn zoons en man en verder iedereen die wat van mij wil dragen. In onze eigen kledingkasten liggen bijna alleen nog maar zelfgemaakte kleren. Daar ben ik eigenlijk wel heel trots op! Is er een vriendje of vriendinnetje van mijn kinderen jarig, of wordt er een baby geboren, dan maak ik meestal een zelfgemaakt kledingstuk. Daar krijg ik altijd zulke leuke reacties op en met regelmaat kreeg ik steeds vaker de vraag waarom ik er niet meer mee ging doen. Zo ben ik afgelopen jaar met Studio Vink begonnen. Onder die naam ben ik online te vinden en maak ik ook kleding op aanvraag. Elk kledingstuk is uniek doordat ik vaak maar 1 of 2 meter van een stof koop.

 

4. Op welke plek staat jouw naaimachine?

Mijn machines hebben vele plekken in huis gezien maar sinds een paar maanden heb ik een vaste plek op zolder gevonden. Mijn man maakte een bureau waar alle drie de machines naast elkaar kunnen staan. Mijn stoffen en andere benodigdheden liggen er vlak naast. Sinds we allemaal thuis moeten werken, is mijn werkplek op zolder, zo heb ik elke dag uitzicht op mijn machines en stoffen en kan ik gelijk na het werk aan de slag!

5. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Overal en nergens! Soms zie ik online of in een winkel iets dat ik interessant vind, dat kan een bijzonder detail of een mooie stoffencombinatie zijn. Ik maak daar altijd foto’s van en bewaar ze in een map op mijn telefoon, die staat er inmiddels vol mee. Ook kijk ik veel bij andere naaisters op Instagram en Facebook en koop ik veel patroontijdschriften en boeken.

6. Op welk naaiproject ben jij het meest trots?

Afgelopen maanden heb ik meerdere jassen gemaakt, iets wat ik nog nooit eerder deed en echt een uitdaging vond. Ik begon met een kleine jas voor mijn jongste zoon, maakte er daarna een op aanvraag voor zijn vriendje en heb uiteindelijk ook een jas voor mezelf gemaakt. Nu heeft mijn man nog een aanvraag lopen maar dat stel ik uit tot ik dé stof het juiste patroon tegenkom.

7. Welk project staat bovenaan jouw ‘to sew-list’?

Die jas voor mijn man blijft in mijn hoofd ronddwalen tot ik er de juiste inspiratie voor vind. Afgelopen week maakte ik een bomberjasje van La Maison Victor en dat is nu al een van mijn favoriete kledingstukken. Die gaan er vast meer volgen.

8. Welke naaitip zou jij graag willen geven aan anderen?

Hou niet te veel vast aan de beschrijving van een patroon, durf je eigen draai eraan te geven. Daarnaast combineer ik steeds vaker patronen of pas ik een patroon zo aan dat het helemaal naar mijn wens wordt. Dat pakt niet altijd even goed uit, maar van die fouten heb ik tot nu toe het meest geleerd!

De favorieten van Julia

Soort stof

French terry

french terry grijs zacht

Print

Luipaarden, strepen en stipjes

Viscose mind the maker verticale strepen blauw wit rood

Naaitool

Wondertape

french terry grijs zacht
Achter de naaimachine bij Julia
Achter de naaimachine bij Julia

Heb jij ook een tof verhaal te vertellen over wat er bij jou allemaal wordt gemaakt op de naaimachine? En wil je dat graag met ons delen? Meld je dan hier aan!

Deze vind je vast ook leuk

Achter de naaimachine bij… Maaike

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Maaike haar verhaal.Toen ik mijn eerste kindje...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Maja

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Maja haar verhaal.Op mijn love to sew list staat het...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Aniek

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Aniek haar verhaal.Ik koop sinds 4 jaar geen nieuwe...

Lees meer
20% korting op alle fournituren
De hele maand juli
20% korting op alle fournituren
De hele maand juli
Chat openen
Stoffen online kiezen kan lastig zijn. Heb je hulp nodig? Renske staat voor je klaar!