✔  Gratis verzending vanaf €55   ✔ Voor 16u besteld, dezelfde dag verzonden  ✔  Persoonlijk advies

Voorheen Stip en Stof

Elke week komen er in de rubriek ‘Achter de naaimachine’ mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk!

Vandaag vertelt Marjolein haar verhaal. Ze heeft het naaien meegekregen van haar moeder, die vroeger een handeltje in poppenkleertjes had. Ze maakten wel eens samen knuffels of kleertjes voor de barbies. Maar nu naait ze het liefst kleding voor zichzelf of haar kersverse kindje.

julia vinken

Met mijn lengte is broeken kopen een ramp, dus het is fijn dat ik het nu zelf kan maken.

Naam: Marjolein Hendriks
Beroep: Leerkracht
Naait sinds: 2,5 jaar
Naaimachine: Husqvarna sapphire 870 quilt
Hoe vaak ben je achter de naaimachine te vinden: op dit moment heb ik nog zwangerschapsverlof en naai ik elke dag wel even als de kleine slaapt. Voorheen was ik zo’n drie keer in de week achter de naaimachine te vinden.
Insta: @sewedbylein

julia vinken
julia vinken

1. Hoe ben je begonnen met naaien?

Tweeëneenhalf jaar geleden ben ik begonnen met naailes. Mijn moeder naait ook graag en had vroeger een handeltje in poppenkleertjes. Van haar heb ik het naaien dus al meegekregen en ik naaide vroeger dan ook al samen met haar knuffels of kleertjes voor mijn barbies.

2. Voor wie naai je het liefst?

Ik naai vooral voor mijzelf en sinds kort voor mijn baby die nu acht weken oud is. Ook naai ik soms voor anderen, zoals mijn vriend, mijn nichtjes en maak ik kraamcadeautjes.

3. Op welke plek staat jouw naaimachine?

Mijn naaimachine staat op zolder. Dit is nu nog één open ruimte wat tevens ook de wasruimte is. Handig want ik heb de ruimte om bijvoorbeeld patronen over te nemen, maar ook onhandig want met naaien ligt er overal wat. Over een tijdje gaan we er kamers maken en kan ik de deur van de naaikamer dichtdoen en hoeft mijn vriend zich niet aan de rommel te storen.

4. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik gebruik sinds kort Instagram en haal veel inspiratie van andere naaiprofielen. Ook heb ik een abonnement op de La Maison Victor. Dit vind ik een heel fijn blad waarin altijd weer mooie patronen staan.

5. Op welk naaiproject ben jij het meest trots?

Ik merk dat ik steeds beter wordt en moeilijkere patronen kan maken. Ik heb niet een specifiek naaiproject waar ik het meest trots op ben. Ik vind het vooral leuk dat ik steeds beter wordt en mijn projecten dan ook steeds mooier.

6. Welk project staat bovenaan jouw ‘to sew-list’?

Op dit moment ben ik met een jurkje bezig en daarna staat er een broek op de planning. Met mijn lengte is broeken kopen een ramp, dus het is fijn dat ik het nu zelf kan maken.

7. Welke naaitip zou jij graag willen geven aan anderen?

Als je begint met naaien, begin dan met makkelijkere projecten, zodat je succes ervaart. Uiteindelijk kun je dan steeds moeilijker projecten aangaan.

De favorieten van Julia

Soort stof

Velours ribstof

velvet rib en bloemen

Print

Vrolijke printjes en mooie kleuren

Viscose mind the maker verticale strepen blauw wit rood

Naaitool

Een hulpmiddel om elastiek door
een tunnel te trekken.

elastieknaald
julia vinken
julia vinken

Heb jij ook een tof verhaal te vertellen over wat er bij jou allemaal wordt gemaakt op de naaimachine? En wil je dat graag met ons delen? Meld je dan hier aan!

Deze vind je vast ook leuk

Achter de naaimachine bij… Jorien

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Jorien haar verhaal. Haar moeder en beide oma's...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Julia

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Julia haar verhaal. Ze naait veel kleding voor het...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Marijke

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Marijke haar verhaal. In december startte ze met haar...

Lees meer
De waardering van stipenstof.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 68 reviews.