✔  Gratis verzending vanaf €55   ✔ Voor 16u besteld, dezelfde dag verzonden  ✔  Persoonlijk advies

Voorheen Stip en Stof

ACTIE: GRATIS VERZENDING vanaf €30 (NL) en €40 (BE/D)
geldig t/m 31/01/21

Elke week komen er in de rubriek ‘Achter de naaimachine’ mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk!

Vandaag vertelt Mijke haar verhaal. Met haar speciale kragen, oog voor detail en liefde voor speciale mouwen, weet ze altijd weer een uniek kledingstuk te maken. 

Ik haal mijn inspiratie meestal van de catwalk en interpreteer het dan op mijn eigen manier

Naam: Mijke
Beroep: Fotomodel
Naait sinds: Kindertijd
Naaimachine: Janome Memory Craft
Hoe vaak ben je achter de naaimachine te vinden: bijna elke dag
Insta/website: @sewitcurly

1. Wie ben je?

Hoi, ik ben Mijke, 43 jaar, getrouwd en moeder van 2 kids. Ik ben verpleegkundige (werkzaam geweest op het consultatiebureau) en heb pedagogische wetenschappen gestudeerd in Leiden. Daarnaast heb ik ook altijd als fotomodel gewerkt en dat doe ik nog steeds naast thuismoeder zijn.

2. Hoe ben je begonnen met naaien?

Ik begon met naaien toen ik 8 of 9 jaar was. Mijn moeder naaide altijd mijn kleding toen ik klein was en ik zat al vroeg naast haar poppenkleertjes te naaien.

3. Voor wie naai je het liefst?

Ik naai graag voor mijn kinderen en voor mijzelf. Mijn zoon wil alleen maar lekker zittende zachte broeken gemaakt door zijn moeder dragen, dus die kledingstukken worden het meest gedragen en maak ik ook graag. Ook daag ik mijzelf uit door jassen te naaien en ik vind het heerlijk om mijn kleding mooi af te werken en veel tijd te steken in de details.

4. Op welke plek staat jouw naaimachine?

Wij hebben een tuinhuis achter in de tuin waar mijn en mijn dochters naaimachine staan. Het is geïsoleerd en verwarmd, zodat we ook in de winter achter de naaimachine kunnen kruipen.
Het huisje ligt vol met stoffen, fournituren en patronen.

5. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie meestal van de catwalk en interpreteer het dan op mijn eigen manier.
Ik vind het super leuk om verschillende stijlen met elkaar te combineren.

De merken waar ik het meest mijn inspiratie vandaan haal zijn:
Isabel Marant
Philosophy di Lorenzo Serafini
Alberta Ferretti
Victoria Beckham

6. Op welk naaiproject ben je het meest trots?

Ik denk mijn jassen. Jassen zijn veel werk, maar zo dankbaar, want ze worden veel gedragen. En dan spendeer ik nog meer tijd dan normaal aan de details. Ik ga er namelijk van uit dat een jas jaren mee gaat, dus de moeite waard is om extra tijd in te stoppen 😉

7. Welk naaiproject staat bovenaan jouw ‘to sew-list’?

Ik ben nu met een jas bezig. Ik denk dat ik daarna een makkelijk projectje start dat snel klaar is, maar misschien maak ik toch liever een blouse die al een tijdje op de stapel ligt of mijn zelf getekende broek patroon. Ik laat mijzelf meestal leiden door waar ik zin in heb op dat moment. Ik plan een beetje, maar kan daar ook weer heel makkelijk van af wijken!

8. Welke naaitip zou jij graag willen geven aan anderen?

Nooit bang zijn om ergens aan te beginnen. Gewoon starten en kijken hoe het gaat. Als het mislukt heb je in ieder geval veel geleerd!

Heb jij ook een tof verhaal te vertellen over wat er bij jou allemaal wordt gemaakt op de naaimachine? En wil je dat graag met ons delen? Schrijf je dan hier gratis in!

Deze vind je vast ook leuk

Achter de naaimachine bij… Inge

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Inge haar verhaal. Ze woont met haar vier dochters en...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Lilian en Nienke

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertellen Lilian en Nienke hun verhaal. Ze hebben elkaar leren...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Eline

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Eline haar verhaal. Ze startte een aantal jaar terug...

Lees meer
De waardering van stipenstof.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 35 reviews.