✔  Gratis verzending vanaf €55   ✔ Voor 16u besteld, dezelfde dag verzonden  ✔  Persoonlijk advies

Voorheen Stip en Stof

Elke week komen er in de rubriek ‘Achter de naaimachine’ mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk!

Vandaag vertelt Roelien haar verhaal. Ze is een van de gelukkigen met een naaitafel op zolder, maar voor de gezelligheid zet ze ook graag de naaimachine in de woonkamer. Haar populairste naaiproject? Een dinostaart waar ze al meerdere neefjes en nichtjes blij mee heeft gemaakt.

Roelien Boter-Smit

Een van mijn populairste zelfgemaakte cadeaus is een dinostaart. 

Naam: Roelien Boter-Smit
Beroep: Hoofd communicatie bij het Nederlands Bijbelgenootschap
Naait sinds: 25 maart 2013
Naaimachine: Singer Talent (maar hopelijk snel een nieuwe)
Insta/website: @roelien_botersmit

Roelien Boter-Smit
Roelien Boter-Smit

1. Wie ben je?

Ik ben Roelien Boter-Smit

2. Hoe ben je begonnen met naaien?

Mijn moeder naaide altijd al veel. Toen ik 30 was, zocht ik een hobby. Ik ben toen met een vriendin begonnen met naailessen. Ik kocht een heel simpele naaimachine, omdat ik niet zeker wist of ik het leuk vond. Maar ik naai nog steeds, en ben nu ook aan het nadenken over een nieuwe naaimachine.

3. Voor wie naai je het liefst?

Ik naai het liefst voor mezelf, al probeer ik de laatste tijd ook wat vaker voor mijn man te naaien, of om cadeautjes te maken voor neefjes en nichtjes. Een van mijn populairste dingen is een dinostaart. Daar heb ik al meerdere neefjes en nichtjes heel blij mee gemaakt.

4. Hoe zou je je stijl omschrijven?

Ik draag graag rokjes, jurkjes en nette tops. Het is meestal redelijk nette kleding, maar het heeft sowieso kleur! Ik ben dol op (kobalt)blauw, (flessen)groen, en dingen met een print.

 

5. Op welke plek staat jouw naaimachine?

Hij staat op zolder. Daar heb ik een werkkamer, met ook een naaitafel met mijn naaimachine, lockmachine en al mijn naaitijdschriften. Maar voor de gezelligheid haal ik mijn naaimachine ook best vaak naar beneden, en dan zit ik aan de eettafel in de woonkamer te naaien.

6. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik naai graag modellen uit de La Maison Victor. En ik volg verschillende mensen op Instagram. En als zij dan iets moois gemaakt hebben, maak ik dat patroon ook.

7. Op welk naaiproject ben jij het meest trots?

Dat is lastig kiezen! Ik ben erg blij met mijn winterjas. Maar ook op mijn “Cleajacket” en op mijn nieuwste jurk uit de La Maison Victor: Erika. En toen mijn zus trouwde in 2018 had ik een heel mooie, lange jurk met perfect matchende schoenen!

8. Welk project staat bovenaan jouw ‘to-sew-list’?

Nu wil ik een trui voor mijn man gaan naaien. En in mei trouwt mijn schoonzus, dus dan wil ik ook graag weer een mooie jurk naaien.

9. Welke naaitip zou jij graag willen geven aan anderen?

Ik maak sinds kort knoopsgaten open met een klein beiteltje. Dat scheelt echt enorm veel stress ten opzichte van een tornmesje!

 

Roelien Boter-Smit
Roelien Boter-Smit

Heb jij ook een tof verhaal te vertellen over wat er bij jou allemaal wordt gemaakt op de naaimachine? En wil je dat graag met ons delen? Meld je dan hier aan!

Deze vind je vast ook leuk

Achter de naaimachine bij… Jorien

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Jorien haar verhaal. Haar moeder en beide oma's...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Marjolein

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Marjolein haar verhaal. Ze heeft het naaien...

Lees meer

Achter de naaimachine bij… Julia

Elke week komen er in de rubriek 'Achter de naaimachine' mensen aan het woord die naaien als hobby of als werk. Iedereen heeft een andere achtergrond en eigen stijl. Dat maakt het allemaal zo leuk! Vandaag vertelt Julia haar verhaal. Ze naait veel kleding voor het...

Lees meer
De waardering van stipenstof.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 69 reviews.