Stel je voor: je hebt een vriend of vriendin die het leuk vindt om te naaien en je wilt voor hem/haar een cadeautje kopen. Maar je hebt er zelf helemaal geen verstand van. Wat geef je dan aan zo iemand? Ik vroeg het aan 50 naaisters en deel hier met jou de top 10!

10. Wonder clips

Naai je regelmatig met dikkere stoffen? Dan heb je ook wel eens last van kromme spelden. Deze wonder clips zijn een soort speciale wasknijpertjes die de stoffen goed op elkaar houden. Zo heb je geen speld meer nodig.

9. Linialen

Rechte linialen, booglinialen, strijklinialen,… het zijn allemaal handige tools die ervoor kunnen zorgen dat het eindresultaat van jouw naaiwerk net wat professioneler wordt. En een naaister ontvangt ze dan ook met alle liefde!

8. Naaitijdschrift

Of het nu een abonnement is of een los tijdschrift. Een blad blijft heerlijk om door te bladeren. Wil je iemand een blad cadeau geven? Zorg er dan wel voor dat je een beetje de stijl van die persoon kent. Of vraag gewoon welk blad zijn of haar absolute favoriet is!

Download de cadeaugids

En ontvang cadeaulijstjes voor elk budget en naainiveau

7. Bewaardoosjes voor fournituren

Heb je je vriend(in) wel eens aan het werk gezien tijdens het naaien? Het kan soms best een chaos worden! Handige bewaardoosjes kunnen heel goed helpen om weer een beetje orde en structuur terug te brengen. Een superslim cadeau dus om te geven!

6. Draadschaar

Dit schaartje is extra handig om snel met één hand kleine draadjes weg te knippen. En volgens veel naaister is het dan ook een musthave in de naaikoffer! Wist je dat deze handige gadget in het verleden ook al eens in het Sew Abonnement te vinden was?

5. Naadtoeslagmagneten

Ben je meer op zoek naar een klein cadeautje. Met deze magneetjes maak je een naaister superblij! Deze speciale afstandsmagneten maken het voor jou een eitje om op de juiste afstand van een lijn te knippen zonder eerst te hoeven meten. Het bespaart je dus een hoop tijd. 

4. Grote snijmat

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een rolmes. Hiermee kun je stoffen veel preciezer snijden dan wanneer je een stofschaar gebruikt. Vaak wordt er begonnen met een kleine snijmat. Maar laten we eerlijk zijn, dat is niet zo handig als je een groot kledingstuk wilt uitsnijden. Een snijmat van 60x90cm is dan dus een absolute musthave!

3. Magnetische speldenkussen armband

Ken jij zo’n naaister die altijd haar spelden kwijt is? Haar spelden in de strijkplank prikt? Of waarvan er regelmatig wat spelden over de vloer zwerven (guilty!)? Dan is deze speciale armband de oplossing. Of je nu aan je strijkplank staat of achter de naaimachine zit; voortaan heb je je spelden altijd bij de hand! Oh, en laat je nog eens een speldje vallen? Ga even met de magneet over de grond en je hebt hem zo gevonden! Het is dus niet voor niets dat deze handige tool in de top 3 belandt 😉

2. Cadeaubon

Naaisters zijn dol op stoffen shoppen. Maar dit uitbesteden aan een ander vinden ze toch wel lastig. Daarom maak je ze heel erg blij met een cadeaubon! Wist je dat we bij Sew Academy zowel digitale als gedrukte bonnen hebben? Zo kun je de bon geven op een manier die het beste bij jou past.

1. Naaiboeken en patronen

Leer meer over technieken, doe inspiratie op of ga aan de slag met de leukste patronen. Naaisters zijn DOL op boeken. Spiek dus stiekem even in de boekenkast van jouw vriend of vriendin en schaf een boek aan die hij of zij zeker niet mag missen. De meest genoemde boeken zijn: Naaien Scandinavische stijl 1 & 2, Mijn tas 1 & 2, I love t-shirt, Sweater en hoodies en de boeken van Tilly and the Buttons. Oh en laten we natuurlijk de unieke naaiplanner van Sew Academy niet vergeten 😉