Toen ik op naailes zat, moest ik altijd 6 rotondes over en een aantal scherpe bochten. Mijn naaimachine vond dat niet zo fijn. Start jij binnenkort (weer) met naailes? Dan is de kans groot dat ook jij je naaimachine moet vervoeren. Daarom vandaag 4 tips om je naaimachine mee te nemen onderweg!

Tip 1: Op de grond

Reis je alleen met de auto? Dan kun je je naaimachine op de grond tussen de stoel en bank zetten. Zo kan hij niet omvallen

Tip 2: In de kofferbak

In de kofferbak kan je machine wel kantelen bij die vervelende rotondes. Zet hem daarom in een boodschappenkrat. Zo wordt de ruimte wat meer beperkt.

Tip 3: Zorg voor een stevige hoes

Sommige naaimachines hebben enkel een stoffen hoesje dat geen bescherming biedt. Is dit bij jou ook het geval? Maak dan een nieuwe hoes van een stoere canvas stof of en maak de stof dan wat stootbestendiger met volumevlies of style vil. Zo is je naaimachine een stuk beter beschermd tegen deuken en krassen!

Tip 4: Zet je voetje en naald naar beneden

Mocht je naaimachine nu toch per ongeluk omvallen, dan is het wel handig dat je voor het vervoeren de naald en het voetje naar beneden hebt gezet. Zo is de kans op verbogen onderdelen en een kapotte naaimachine een stuk kleiner

Ben jij klaar voor het nieuwe seizoen met naailessen? Bij Sew Academy starten we op maandag 6 september weer met de eerste lessen! Kijk hier voor meer info.