Welkom bij Sew Academy! De webshop en naai academie van Renske van de Velde. Als gepassioneerd naaister is het haar doel om jou te helpen bij het kiezen van kwalitatieve materialen waar jij van gaat stralen.

Onze missie

jou helpen bij het maken van duurzame kleding die je ook echt gaat dragen.

SEW ACADEMY SEW ACADEMY SEW ACADEMY

oprichter & Eigenaar

renske van de velde

In 2018 stopte Renske met haar werk als grafisch vormgever om zich volledig onder te dompelen in de naaiwereld. Ze begon met het aanbieden van verstelwerk en volgde in deze tijd een opleiding tot coupeuse. Later kwam daar het aanbieden van naailessen en het verkopen van stoffen en fournituren bij.

In het voorjaar van 2021 besloot Renske om met haar bedrijf de duurzame kant op te gaan. De textielindustrie is een vervuilende industrie, daar wil ze niet meer volledig aan bijdragen.

Inmiddels verkoopt Renske in haar webshop enkel designer deadstock stoffen. Dit zijn stofoverschotten uit naaiateliers van designers. Zo vind je bij ons onder andere stoffen van Louis Vuitton, Paco Rabbane en Balmain.

Ook verandert het fourniturenschap in een duurzaam schap. Hier vind je duurzame varianten zoals gerecycled garen. Bestaan er geen duurzame varianten? Dan verkopen wij de producten verpakkingsvrij.