✓ voor 16u besteld, zelfde dag verzonden  ✓ Gratis verzending vanaf €55 in NL

Donderdag 13/05 t/m zondag 16/05 worden er geen bestellingen verzonden

Welke kleur past bij mij?

Om te bepalen of een stof jou mooi gaat staan, is het handig om te weten welk kleurtype jij bent. Ben je een winter-, lente-, zomer- of herfsttype?

Bij alle stoffen op de site staat aangegeven bij welk kleurtype de stof het mooiste staat. Weet je niet welk kleurtype je bent? Met de vragen hieronder kun je erachter komen. Houdt er rekening mee dat dit een schatting is. Om 100% zeker te zijn welk kleurtype je bent, is het aan te raden om een afspraak te maken met een kleurenconsulent.

01

Goud, zilver of allebei?

Wat staat het mooiste bij jouw gezicht?

Wanneer goud het mooiste staat bij jouw gezicht, heb je een warme ondertoon. Staat zilver het mooist? Dan heb je een koele ondertoon. Soms gebeurt het dat beide kleuren even mooi staan. Om de ondertoon te bepalen, kun je gebruik maken van een gouden/zilveren doek of van sieraden. Heb jij een wat gelere huid? Dan hoeft dit niet automatisch te betekenen dat jij een warme huidskleur hebt. Het is dus echt belangrijk om dit te testen.

02

Wat is jouw oogkleur?

Heb jij helderblauwe ogen of zijn ze juist groen of bruin? Misschien is jouw oog wel een mix van verschillende kleuren. Bekijk het eens goed. Over het algemeen staat een blauwe oogkleur voor koel en een groene of bruine oogkleur voor warm.

03

Haarkleur

Wat is jouw natuurlijke haarkleur (dus niet uit een potje)

Jouw haarkleur kan veel verschillende tinten hebben. Denk aan blond, zwart, asblond, bruin, rood,… Welke kleur is dit bij jou?

04

Contrast

Heb je veel of weinig contrast in je gezicht?

Kijk eens naar de overall look van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld lichte ogen, lichte wenkbrauwen en licht haar? Dan is er weinig contrast in je gezicht.

Dit is jouw kleurtype

Om te bepalen welk kleurtype je bent kijken we eerst naar de ondertoon van je huidskleur. Heb jij een warme ondertoon? Dan ben je waarschijnlijk een herfst- of lentetype. Een koele ondertoon past bij een zomer- of wintertype.

Kijk eens naar de overall look van je gezicht. Heb je lichte ogen, lichte wenkbrauwen en licht haar? Kortom, heb je weinig contrast in je gezicht? Dat sluit het meeste aan bij een zomer- of wintertype. Heb je juist veel contrast in je gezicht? Dan is er meer kans dat je een lente- of herfsttype bent.

Heb jij een heel licht gezicht (qua haarkleur, lippen, ogen,..) of juist een donker gezicht? Een licht gezicht is vaak een lente- of zomertype. Terwijl een donker gezicht meer past bij een herfst- of wintertype.

Help, Ik weet nog niet welk kleurtype ik ben

Als je nog twijfelt, kun je het beste proberen om gekleurde doeken naast je gezicht te leggen. Dit kan jou meer duidelijkheid geven. Past een bepaalde kleur goed bij jou? Vergelijk hem dan met de kleurenpaletten hieronder.

Wintertype

Bij wintertypes staan heldere en koele kleuren het mooist. Denk bijvoorbeeld aan felgeel, kobaltblauw, fel oranje, zwart en helder wit. Wanneer je een wat donkerdere huidskleur hebt, is de kans groot dat je een wintertype bent.

Lentetype

Bij lentetypes staan warme kleuren met een gele gloed het mooiste. De kleuren zijn vrolijk en fris. Wil je graag wit dragen? Kies dan voor roomwit. 

Zomertype

Wist je dat de meeste Nederlanders een zomertype zijn? Het kleurenpalet van de zomer is koel en wat vergrijsd. Je kunt het zien als wat doffere kleuren zoals lila, heel veel tinten blauw en pastelkleuren. Wil je als zomertype wit dragen? Kies dan voor gebroken wit.

Herfsttype

Bij herfsttypes kun je denken aan het bos. Het zijn vaak warme, diepe en donkere kleuren met een oker-goudgele ondertoon. Kleuren als bosgroen, bitterchocoladebruin en roest staan heel mooi bij een herfsttype. Draag je liever wit? Kies dan voor zandwit.

De kleuren hierboven zijn natuurlijk niet alle kleuren die een bepaald kleurtype kan dragen.
Maar ze geven jou wel een goede indruk welke kleuren het mooiste bij jou staan.

20% korting op fournituren
Met uitzondering van paspoppen, sale en voordeelpakketten. Gebruik de code:
WEEKEND
Actie geldig t/m zondag16 mei 2021
20% korting op alle fournituren
Met uitzondering van paspoppen, sale en voordeelpakketten. Gebruik de code:
WEEKEND
Actie geldig t/m zondag 16 mei
Chat openen
Stoffen online kiezen kan lastig zijn. Heb je hulp nodig? Renske staat voor je klaar!